Vizita de lucru în județul Tulcea a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a continuat vineri, în Periprava. Alături de primarul comunei C.A. Rosetti, unitate administrativ teritorială de care aparține această localitate, demnitarul a inaugurat o stație de tratare care va alimenta cu apă potabilă aproximativ 300 de familii care trăiesc în acest loc izolat din Delta Dunării, pe brațul Chilia, la granița României cu Ucraina.

Astfel, a fost pusă în funcțiune și ultima stație de tratare a apei construită în baza programului „Alimentări cu apă pentru localitățile Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava și Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării”, investiție în valoare totală de 27.052.000 lei (aproximativ 5,8 mil euro).

”Ministerul Apelor și Pădurilor nu are în coordonare activități de captare și producere a apei potabile. Programul a fost singurul de acest fel derulat de instituția pe care o conduc, iar finalizarea lui, <<un vis în care nu mai credeam>>, așa cum mi-a mărturisit primarul comunei Ceatalchioi, o dedicăm Centenarului”, a spus ministrul Ioan Deneș.

După vizitarea stației, demnitarul și primarul localității au băut apă de la robinet, apă captată din Dunăre, filtrată și tratată conform celor mai severe norme sanitar-veterinare, și ambii au apreciat calitatea acesteia.

De la Periprava, ministrul s-a deplasat în orașul Sulina unde a inspectat lucrările de reabilitare a parapetului de protecție a digului amplasat pe faleza acestei localități. Ioan Deneș le-a cerut directorilor Administrației Naționale ”Apele Române”, Administrației Bazinale ”Dobrogea-Litoral” și Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea să urmărească permanent calitatea lucrărilor și a materialelor folosite, având în vedere că digul este supus forței apei în momentele de creștere a nivelului Dunării, dar și unui mediu salin, pentru că țărmul Marii Negre este în apropiere.