Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat luni, la Putna, în județul Suceava, pentru a participa la amplasarea ultimei borne a traseului „Bucovina”, parte componentă a Via Transilvanica, însoțit de  directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu. La acest eveniment, care s-a desfășurat la Mănăstirea Putna, au participat președintele Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, actorul Marcel Iureș și Tiberiu Ușeriu, ambasadori ai acestui proiect, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, primarul localității Putna, Gheorghe Coroamă, și alți reprezentanți ai autorităților locale, parteneri şi sponsorii strategici ai proiectului, voluntari și locuitori din zonă.

 Via Transilvanica este un drum care face legătura între Drobeta-Turnu Severin, din județul Mehedinți, și Putna,  județul Suceava, pe o lungime de aproximativ 1000 de kilometri.

Ministerul Apelor și Pădurilor este parte în acest proiect, iar cele 136 de borne au fost montate voluntar de angajații Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Suceava.  

În cadrul festivității, ministrul apelor și pădurilor, alături de cei prezenți, a luat parte la amplasarea ultimei borne a Via Transilvanica.

Cu acest prilej demnitarul a susținut un discurs pe care îl puteți citi intergral la link-ul: Discurs Via Transilvanica