Malurile pârâului Valea Copacilor din zona localității Costești, județul Argeș, au fost puternic erodate din cauza viiturilor din acest an, punând în pericol atât clădirile, cât și cimitirul localității. Din acest motiv s-a impus realizarea protecției malurilor în regim de urgență.

 

Ca urmare, Guvernul, prin HG 582/2018, a alocat suma de 780.000 lei pentru investiția „Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești, județul Argeș”, al cărei beneficiar este Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) prin Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABA). Până la această dată a fost întocmit proiectul tehnic și s-a semnat contractul de lucrări cu o valoare de 700.000 lei, în vederea realizării obiectivului de investiții.

 

 ABA Argeș – Vedea a propus aprobarea lucrării de amenajare a albiei pârâului Valea Copacilor, în zona localității Costești, amonte de confluența cu râul Teleorman.

 

La data de 10 septembrie 2018 a avut loc predarea amplasamentului către firma executantă, iar conform graficului de execuție, termenul de finalizare este luna octombrie 2018.

 

Până la acest moment, a  fost curățat amplasamentul de vegetație, deșeuri și arborii purtați de ape și se lucrează la excavarea pământului din albie, confecționarea și montarea saltelelor, precum și a cutiilor de gabioane. Lucrările care urmează a fi efectuate sunt recalibrarea albiei pe o lungime de 1000 m, consolidarea malurilor cu ziduri de gabioane – 300 m și 2 praguri de fund îngropate.