Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la reuniunea ministerială internațională “Oceans Meeting 2018”, eveniment organizat anual de Ministerul Mării din Republica Portugheză, sub înaltul patronaj al Președintelui Republicii Portugheze, la Lisabona.

 

Reuniunea Ministerială are ca scop abordarea politicilor internaționale comune pentru Ocean. “Oceans Meeting 2018” are ca tema principală “Economia circulară albastră, Grupuri de tehnologice portuară și Transport maritim verde “.

 

Evenimentul este organizat în contextul discuțiilor privind guvernanța oceanică și promovarea, la nivel global, a utilizării sustenabile și responsabile a resurselor marine. Principalul obiectiv urmărit îl constituie asigurarea unei platforme utile de dezbateri la nivel politic, vizând îmbunătățirea cooperării între state, organizații internaționale și alți actori relevanți în scopul identificării unor măsuri concrete de acțiune menită să contribuie la soluționarea provocărilor cu care se confruntă acest sector.

 

Delegația României, condusă de ministrul Apelor și Pădurilor a transmis, în cadrul reuniunii ministeriale, faptul că o abordare integrată a implementării politicilor care afectează mediul  marin poate contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor. Această abordare este un instrument cheie pentru atingerea obiectivelor de mediu şi schimbări climatice pentru mediul marin.