Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, marți, o vizită de lucru în județul Teleorman. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea (ABA), Bogdan Florian Gorunescu, și de directorul Direcției Silvice Teleorman, Marin Dumitru. Pe tot parcursul deplasării în teritoriu, delegația condusă de ministrul Deneș a fost însoțită de prefectul județului, Florinel Dumitrescu, de președintele Consiliului Județean, Ionel-Dănuț Cristescu, iar la obiectivele inspectate au fost prezenți primarii și cetățeni ai comunelor respective.

 

 Începând cu ora 09.40, demnitarul a inspectat, în localitatea Bragadiru, obiectivul de investiții „Regularizare râu Vedea“. Valoarea totală a investiției este de 6,5 milioane de lei. Prin realizarea acestui obiectiv de investiții se vor amenaja 850 m de albie, 190 m de îndiguiri, 750 m consolidări de mal și 560 m de taluz. Lucrarea va fi finalizată în cursul acestui an.

 

Apoi, ministrul apelor și pădurilor s-a deplasat în zonele din județul Teleorman unde au fost finalizate sau sunt în curs de execuție lucrări de decolmatare realizate în cadrul Programului de Gospodărire a Apelor. Unul din primele obiective inspectate de Ioan Deneș a fost lucrarea de decolmatare a râului Izvoarele, realizată în 2018, în localitatea cu același nume. Primarul comunei a apreciat faptul că ceea ce demnitarul și-a asumat cu ocazia vizitei de anul trecut, a fost pus și în practică, iar astăzi zeci de gospodării au fost puse în siguranța în ceea ce privește riscul la inundații.

 

Următoarele lucrări inspectate au fost cele de decolmatare a râului Urlui, la Bogdana, lucrări care sunt în curs de execuție. Prezenți la inspecție, atât primarul comunei cât și localnicii și-au arătat satisfacția pentru faptul că lucrarea va pune în siguranță sute de case care ar fi putut fi afectate de potențiale viituri, situație care s-a repetat în numerose rânduri în anii anteriori.

 

La Tătărăștii de Sus delegația condusă de ministrul Ioan Deneș a verificat dacă digul de protecție a localității, lucrarea care a fost finalizată anul trecut, a fost executată conform dispoziție sale. Ministrul a apreciat pozitiv activitatea specialiștilor A.B.A Argeș-Vedea, în consonanță cu primarul și cetățenii prezenți.

 

Următorul obiectiv inspectat de ministrul Ioan Deneș a fost „Regularizare râu Glavacioc și Sericu și baraj Furculești, în zona orașului Videle”. Valoarea totală actualizată a investiției este de 8,6 milioane de lei. Capacități totale care se vor realiza în 2019 vor consta în 1.900 m de diguri, calibrarea albiei minore pe o lungime de 3.495 m (pe râul Glavacioc – 2273 m și pe râul Sericu -1.222 m), 180 m de maluri vor fi consolidate și se va construi o acumulare permanentă. Lucrarea va fi finalizată în anul 2019.

 

La finalul vizitei de lucru, ministrul Ioan Deneș a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat investițiile Ministerului Apelor și Pădurilor derulate în 2019, în județul Teleorman. Suma totală alocată este de 19,03 milioane lei, din care, pentru domeniul ape sunt alocate 13,47 milioane de lei, iar pentru domeniul păduri, 5,56 milioane de lei.