Ref: Ministrul Adriana PETCU, la întâlnirea ministerială a Uniunii Europene pentru Mediterana privind apa (Malta)

 

Ministrul Apelor și Pădurilor Adriana PETCU participă, astăzi, 27 aprilie, la St. Julian’s, în Malta, la Întâlnirea ministerială a Uniunii Europene pentru Mediterana privind apa. În cadrul acestui eveniment se vor aborda aspecte privind investițiile și finanțarea în domeniul apelor, în zona Mării Mediterane.

Creșterea nivelului mării și impactul asupra zonelor de coastă precum și deșertificarea reprezintă motive de îngrijorare care necesită sporirea capacității de adaptare în sectoare cheie precum agricultura, alimentarea cu apă, securitatea alimentară. În acest context, sunt necesare eforturi pentru asigurarea finanțării măsurilor de reducere a efectelor schimbărilor climatice printr-o gestionare integrată a zonelor de coastă, o gestionare durabilă a terenurilor, o reducere a riscurilor de dezastre și un management adecvat al dezastrelor. Pe de altă parte, considerăm că singura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv și de a elimina supracapacitatea, iar subvențiile ar trebui să fie utilizate numai pentru pescuitul durabil“, a subliniat, în alocuțiunea sa, ministrul Apelor și Pădurilor.

La finalul reuniunii s-a adoptat o declarație pentru stabilirea unei agende comune referitoare la securitatea apelor din zona Mării Mediterane, cu scopul de a aduce multiple beneficii, nu numai în sectorul gospodăririi apelor.

 

 

DIRECȚIA DE COMUNICARE

 

IMG-20170427-WA0007 IMG-20170427-WA0008