Politicile publice elaborate de minister, conform Programului de guvernare, trebuie să ducă la un rezultat astfel încât, voi, tinerii care veniți din țări membre ale Uniunii Europene și nu numai, atunci când intrați într-o pădure să fiți uimiți, în sensul bun al cuvântului, le-a spus ministrul Apelor și Pădurilor unor masteranzi francezi aflați în vizită în România.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a avut o întâlnire, vineri, la sediul instituției, cu un grup de tineri ai Master Politiques publiques et strategie pour environment a AgroParisTech, universitate de inginerie aflată sub tutela Ministerului Agriculturii din Franța. La întrevedere au mai participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Franceze la București, consilierul ministrului pentru silvicultură, Cătălin Tobescu, și reprezentanți ai Direcției Generale Păduri din cadrul MAP.
“Ați venit într-o perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic deoarece, în România, temperaturile au crescut brusc iar precipitațiile căzute în ultima perioadă s-au suprapus peste topirea bruscă a zăpezilor. Aceste fenomene, însumate, au condus la situații în care apa s-a revărsat peste diguri în anumite zone ale țării. Așa că, am luat cizmele sub braț și am mers în zonele respective ca să ajut oamenii și să monitorizez situația așa încât populația să fie cât mai puțin afectată de inundații”, le-a spus ministrul Ioan Deneș masteranzilor francezi.
Totodata, demnitarul a apreciat interesul pe care tinerii o arată față de activitatea desfășurată de minister pentru protejarea padurii și a factorilor de mediu.
”Sunt sigur că motivul pentru care sunteți aici este acela de a afla ce face Ministerului Apelor și Pădurilor(MAP) pentru ca generația voastră să se bucure în continuare de un aer cât mai curat și totodată, pentru că aveți mare grijă de pădurile din România având în vedere că, în mod implicit, pădurile din România sunt și pădurile Uniunii Europene” a subliniat ministrul Ioan Deneș.
Demnitarul a precizat că atât el, cât și echipa pe care o coordonează, acordă o atenție deosebită protecției pădurilor din România.
”Atenția pe care o acord respectării a tot ceea ce înseamnă natură este motivul pentru care, alături de mine, am luat oameni din generația tânără, dar și oameni cu experiență, cum este domnul Tobescu și nu numai. Împreună realizăm politici publice prin care garantăm generațiilor viitoare că vor beneficia de o Europă – o Europă din care suntem mândri că facem parte – în care România va oferi cât mai mult aer curat prin pădurile pe care le are și pe care continua să le dezvolte printr-o gestionare durabilă”, le-a mai spus ministrul Ioan Deneș masteranzilor francezi.
Delegația tinerilor din Franța se află în România de aproximativ o săptămână, timp în care a vizitat, printre altele: Sulina, Pădurea Letea, municipiul Brașov, Masivul Piatra Craiului și Parcul Natural Văcărești. Întrevederea care a avut loc la Ministerul Apelor și Pădurilor a fost programată pentru prezentarea concluziilor acestei vizite.