Ministrul Ioan Deneș, coordonează, la această oră, intervenția echipelor de specialiști ai Ministerului Apelor și Pădurilor și ai Administrației Naționale “Apele Române” la digul de vest al Acumulării Suhaia din județul Teleorman.

Alături de ministrul Ioan Deneș, la fața locului mai sunt și Florinel Dumitrescu, prefectul judetului Teleorman, Piper – Savu Florin, vicepreședintele CJ Teleorman, Victor Sandu, directorul general al ANAR, Olimpia Negru, director general al D.G Ape din cadrul M.A.P, precum și Bogdan-Florian Gorunescu, directorul A.B.A Argeș Vedea.

O echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, împreună cu lucrători ai ANAR, consolidează digul în zona de deversare utilizând material folie de plastic și saci cu nisip. Din cauza faptului că zona este foarte greu accesibilă sacii sunt transportați cu două ATV – uri de la S.G.A. Olt și S.G.A. Brașov și o șenilată a Jandarmeriei, iar în zona dinspre apă sacii de nisip sunt așezați de o echipă formată din trei scafandri.

În paralel cu lucrările de consolidare, echipele de specialiști, sub coordonarea Ministrului Apelor și Pădurilor, monitorizează în permanență evoluția debitelor râului Călmațui și al afluentului său, Urlui.

Deși din ultimele informări a reieșit că debitul răului Călmățui a rămas constant în ultima oră operațiunea de consolidare a digului va continua până la punerea lui în siguranță.