Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în timpul vizitei efectuate pe Litoral, la sfârșitul săptămânii trecute, i-a invitat la sediul ministerului pe primarul orașului Eforie, Robert-Nicolae Șerban, și pe directorul Administrației Bazinale de Apă „Dobrogea-Litoral”(ABADL), Hristu Uzun, pentru a găsi împreună o soluție în ceea ce privește stingerea litigiului dintre Primăria Eforie și ABADL, referitor la dreptul de proprietate asupra falezei.

În urma discuțiilor,  s-a convenit ca juriștii Primăriei Eforie și ai ABADL să se întâlnească pentru a găsi o soluție acceptată de ambele părți, astfel încât să fie posibilă reabilitarea falezelor din Eforie Sud și Eforie Nord, zone grav afectate în prezent de eroziunea costieră și de alunecările de teren.

Acum, falezele aparțin Primăriei, iar aceasta reclamă faptul că nu le poate reabilita din cauză că ABADL a deschis procese în instanță, solicitând drept de proprietate asupra acestora.

Primarul Robert-Nicolae Șerban susține că, atât timp cât există acest litigiu, instituția pe care o conduce nu poate derula proiecte de refacere a acestor zone, indiferent dacă aceste investiții sunt finanțate din surse proprii sau din fonduri europene.

La finalul întâlnirii, ministrul Ioan Deneș a făcut apel la părțile implicate să găsească o soluție amiabilă pentru rezolvarea diferendului, astfel încât zonele de coastă ale orașului Eforie să fie reabilitate să fie redate cât mai curând locuitorilor orașului și turiștilor aflați pe Litoral.