Ministerul Apelor și Pădurilor organizează miercuri, 5 aprilie 2017, în municipiul București, primul atelier regional adresat potențialilor beneficiari din județele Argeș, Călărași, Ialomița, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Teleorman pentru accesarea finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. Atelierul se adresează în special unităților teritorial-administrative care se află în curs de pregătire a documentelor pentru depunerea propunerilor de proiecte în cadrul primului apel al Programului Competitiv de Finanțare „Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți”, apel ce urmează să fie lansat în cursul acestei luni .
Atelierul se va desfășura mâine, 5 aprilie 2017, începând cu ora 10.30, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, Sala Eliade A&B, strada Izvor, nr. 82-84.
Evenimentulorganizat pentru reprezentanţii unităţilor administrative-teriotriale din regiunile de dezvoltare București-Ilfov și Sud-Muntenia este parte a caravanei la nivel național care se desfăşoară în toate regiunile de dezvoltare, pe parcursul anilor 2016-2017 și care se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din România.
Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți şi sprijnirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor. Începând cu anul 2017, vor fi lansate apeluri de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru: infrastructură de management a gunoiului de grajd – platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare şi peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului; sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni; plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole şi cursurile de apă.
Ghidul Solicitantului pentru aceste finanțări este disponibil la adresa: http://www.inpcp-campanie.ro/.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:
http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti