Regia Națională a Pădurilor-Romsilva (RNP), prin Direcția Silvică Neamț, a lansat un proiect pilot de educare a elevilor din clasele gimnaziale. Este vorba de un manual de educație forestieră intitulat „Prin pădurile Neamțului”.

 

Directorul general al RNP- Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, i-a înmânat primul exemplar al publicației ministrului apelor și pădurilor, Ioan Deneș, în cadrul manifestărilor organizate de Ziua Internațională a Pădurilor. Acesta i-a spus ministrului că vrea să extindă inițiativa Direcției Silvice Neamț și la nivelul celorlalte direcții silvice și, totodată, să realizeze un parteneriat cu Ministerul Educației, astfel încât manualul să fie material de studiu la orele de Educație civică.

 

Directorul Direcției Silvice Neamț, Doru Gherghel, și coordonatorul manualului, Sebastian Cătănoiu, de la Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț, i-au prezentat manualul ministrului apelor și pădurilor, la  finalul manifestărilor.

 

Cartea este tipărită pe hârtie de bună calitate, care permite să fie redate imagini spectaculoase, având în vedere că în ea este prezentată lumea pădurii în toată splendoarea ei. Copiii vor regăsi în acest volum informații despre viața pădurii, animalele care trăiesc în ea, plante, speciile de arbori; află cum arată pădurea în diferite anotimpuri, dar și cum să realizeze ceva interesant folosind ghinde, de exemplu. Copiilor le sunt arătate urmele pe care le lasă diferite specii de animale și sunt  ghidați să construiască o căsuță pentru păsări. Tot din volumul „Prin pădurile Neamțului”, cei mici  învață cum să înființeze o plantație, ce este aceea o pepinieră sau ce sunt ariile protejate.

 

În cadrul aceleiași manifestări, ministrul Ioan Deneș a primit de la directorul RNP-Romsilva și volumul  „Viața secretă a copacilor – Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse”, de Peter Wohlleben.