Realizările din domeniile Ape, Păduri și Cinegetic după șase luni de activitate a Cabinetului Viorica Dăncilă

Vă mulțumesc pentru amabilitatea cu care ați răspuns invitației noastre și pentru interesul arătat domeniilor aflate în coordonarea instituției noastre.

Prezentarea de față nu este una exhaustivă, ci punctează cele mai importante realizări pe care specialiștii din Ministerul Apelor și Pădurilor(MAP), precum și cei ai Administrației Naționale ”Apele Române”(ANAR) și Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva(RNP), le-au avut în primele șase luni ale acestui an.

Obiectivele noastre, prevăzute în Programul de guvernare al Cabinetului Viorica Dăncilă, au fost atinse sau se află în diferite etape de îndeplinire, în funcție de amplitudinea  lor fizică, de costurile necesare punerii lor în operă, dar și de factorul climatic.

Totodată, fiecare dintre noi poate constata că trăim momente de schimbări climato-meteorologice care ne pun în fața unor noi provocări și ne obligă să cheltuim resurse nu doar pentru dezvoltare, ci pentru reconstrucție și lucrări provizorii necesare protecției imediate a cetățenilor și bunurilor acestora.

De departe, cele mai importante obiective ale noastre au fost, sunt și vor fi siguranța populației, protecția vieții și a bunurilor, precum și asigurarea elementelor necesare creșterii nivelului de trai.

În cele ce urmează, mă voi referi, pe scurt, la realizările din domeniile gestionate de Ministerul Apelor și Pădurilor, respectiv Ape, controlul integrat al poluării cu nutrienți, Păduri și Cinegetic.

 

BILANȚUL MINISTRULUI APELOR ȘI PĂDURILOR IOAN DENEȘ